marți, 12 mai 2015

Cele 11 porunci ale New-Age-Egoului (with link to the Eng version)


unnamed
Ego-ul, după cum știți, este inteligent, foarte inteligent. El poate utiliza orice pentru propria protecție și perpetuare - inclusiv spiritualitatea. Cu chiar instrumentele create pentru dizolvarea sa, el poate scrijeli o nouă versiune a sa. Și din moment ce marele si vechiul ego cel rău are faimă mai rea decât Kim Jong-un, el s-a reinventat în întreaga lume într-un nou avatar: new-age-egoul. Având în vedere că este și mai înșelător în această mască de mirositor de tămâie și dependent de cristale, GD și eu ne-am așezat pentru a identifica acest new-age-ego în toată gloria lui new-age. La sfârșitul sesiunii noastre hilare, am identificat cele unsprezece porunci mai importante, care sunt active pe sub suprafață în orice moment.

  1. NU TREBUIE SĂ TE ODIHNEȘTI
    Viteza este unul dintre cele mai sub-apreciate trucuri ale new-age-egoului. Menținerea să fie ocupat tot timpul, anxietatea, graba sunt toate semnele distinctive ale unui ego superlativ la treabă. Desigur, new-age-egoul urmărește obiective new-age, care sunt incontestabil nobile. Între perfecționarea câinelui să șadă și salvarea balenelor cu cocoașă care sunt gay, egoul se asigură că nu ai nici un timp pentru tine însuți.
    Chiar și atunci când te afli pe oliță, ego-ul nu te va lăsa să te odihnești - el va insista să răspunzi la cel puțin trei e-mailuri, să citești două pagini din Eckhart Tolle și să retrimiți Rumi pe Twitter. La urma urmei, trebuie să ’’se trăiască la întregul potențial’’.
   
  2. SĂ AI MEREU PE CINEVA CUI SĂ TE OPUI
    Fără o opoziție, orice ego bun doar s-ar veșteji, așa că are nevoie să mențină percepția unui dușman. Fie că este vorba de societăți secrete, corporații sau culte, fie că este vorba de religii feudale vechi sau noi secte ‘două-minute-tăiței’, egoul trebuie să aibă opoziție. Care este scopul  învățării spirituale, șoptește egoul, dacă nu se poate folosi chiar pentru a dovedi cât de înapoiați, pierduți și fără speranță sunt ceilalți! Pentru a-și crea un puternic "EU", cineva trebuie să creeze un puternic "tu".
    Sfat: Pentru a crea un ultra-puternic-cu-putere-industrială-ego, judecă întreaga planetă și toată lumea care trăiește pe ea.
   
  3. TREBUIE SĂ-ȚI "SPIRITUALIZEZI" DORINȚELE LUMEȘTI
    Să facem acest lucru simplu. Să muncești din greu luni și ani pentru a câștiga bani pentru un Ferrari este rău, dar vizualizarea și manifestarea unui Ferrari este bun ... și spiritual. În loc de a-ți arăta disperarea de a impresiona gagici, lasă Ferrari-ul să fie dovada a cât de deschis și receptiv ești la abundență.
    Bătrânii maeștri înțelepți grăiau că "lăcomia" este cauza suferinței, așa că nicio problemă: pur și simplu urmărești "abundența" în loc de asta! Spune "Eu nu sunt lacom, înfometat, disperat și nesigur - Doar vreau abundență!" 

În acest fel, poți fi complet încurcat în Maya (iluzie) păstrând în același timp strălucirea transcendenței în postările de pe Facebook.
   
   4. TREBUIE SĂ-ȚI GLORIFICI EXISTENȚA MONDENĂ
    Trebuie să dai un înțeles spiritual și o interpretare interdimensională la orice. Numește-ți copilul după un nemaiauzit mistic sufit. Numește-ți câinele după un greu pronunțabil maestru zen. Vezi sincronicități misterioase în postările de pe Facebook. Și farurile unui camion interpretează-le eronat ca o aterizare a navei spațiale pleiadeniene!
    Dacă ai o durere de dinți, este din cauza unui plasme solare de clasa X în Sunspot AR2291. Și dacă tragi o bășină ca un buldog, ai pur și simplu o purificare a chakra-ei rădăcină!
    Concluzie: Pentru a crea un spectaculos, umplut-până-la-margine ego, asigură-te că nu este nimic simplu sau obișnuit în legătură cu viața ta.
   
    5. SĂ NU FII RESPONSABIL
    Aplică în mod greșit principiul ‘celui care nu acționează’ pentru a se potrivi nevoilor tale. Asumă-ți meritul pentru tot ceea ce merge bine, și dă vina pe univers / karma / lecția de viață pentru restul. 
Concluzie: dacă faci o grămadă de bani, atribuie asta vibrațiilor tale înalte și conexiunii cu maeștrii ascensionați. Dar dacă ajungi în faliment, numește asta "noaptea întunecată a sufletului" și sărbătorește ca un aproape-să-fii-iluminat.
   
    6. TREBUIE SĂ CAUȚI DAR NICIODATĂ SĂ GĂSEȘTI
    Păstrează aparența căutării spirituale, îți recomandă ego-ul, dar nu uita să rămâi mereu în starea de "Sunt-aproape-acolo". Devino un drogat dependent de cursuri și workshop-uri sau un maestru al cumpărăturilor spirituale, dar amintește-ți că ceea ce cauți trebuie să rămână întotdeauna "imediat-după-colț". Dacă ești tipul de căutător din fotoliu, caută cu lăcomie pe Amazon sau YouTube pentru a achiziționa mai multe cărți ce nu le vei citi și salvează videoclipuri noi ce niciodată nu le vei vedea.
    Concluzie: Împrăștie-ți toate energiile pe internet, urmează zeci de profesori simultan, opinează dogmatic și pompos pe grupurile de discuții, du-te la culcare în fiecare noapte confuz, copleșit și epuizat. Devino atât de dependent de căutare ca să nu existe spațiu pentru a găsi.
   
    7. TREBUIE SĂ FII OBSEDAT DE CORP
   Continuă să afirmi că ești o "ființa infinită, dincolo de timp și spațiu", păstrând în același timp un ochi de vultur pe fiecare coș, rid și miligram de grăsime de pe talia ta. Utilizează toate instrumentele spirituale pentru a arăta mai tânăr/ă, mai în formă și manifestă o aură fosforescentă. Perfecționează împodobirea sufletului tău, procesele din corpul ezoteric și dieta macro-vegană-intolerantă-la-lactoză-fără-gluten.
    Sfat: Să fii obsedat de corpul tău este cel mai bun mod de a menține un ego cu mușchiul tare ca piatra!
   
    8. FII CONSTANT ÎN CĂUTAREA UNUI PARTENER PERFECT
    Scopul tău in viață este să găsești pe Cel/Cea care te va împlini, te va completa și să te facă veșnic fericit/ă. Nu, nu, ce te-a făcut să crezi că vorbim despre Dumnezeu? Vorbim despre sufletul pereche!
    Deci vei fi mereu în căutarea partenerului perfect ... chiar dacă tocmai te-ai logodit săptămâna trecută! În cazul în care nu ai niciun noroc, trece la planul B: Încearcă în mod constant să perfecționezi partenerul existent.
    Sfat: Fiind obsedat de "celălalt" este ca o Viagra pentru new-age-ego.
   
    9. PROTEJEAZĂ-TE OBSESIV PE TINE ÎNSUȚI
    Este foarte important să te simți din ce în ce mai vulnerabil și sensibil ca dovadă a evoluției tale enorme. Așa că ai nevoie și mai mult să te protejezi de entități, magie neagră, energie negativă ... si mai ales de partenerul tău și rudele tale! Fă-ți cadou o fortăreață de cristale, lumânări, talismane și alte instrumente scumpe de protecție energetică. Pentru că meriți.
   
    10. TREBUIE SĂ AFLI CÂT DE SPECIAL EȘTI
    Care este rostul de a fi spiritual, dacă nu te face să te simți chiar special și unic! Deci găsește un guru care te face să te simți super unic ... sau găsește-ți discipoli care te fac să te simți super-special. Sau găsește un sistem spiritual complicat cu terminologie obscură și niveluri infinite, pe care îl înțeleg doar ‘puțini aleși’ - și chiar și ei abia după ce plătesc $ 1,11,111 (cu taxe locale suplimentare).
    Sfat: nu este important să înțelegi calea sau sistemul, atâta timp cât acesta este costisitor și agentul de vânzări este impresionant!
   
    11. SĂ NU PUI VREODATĂ ÎNTREBAREA UNU
    Aceasta este ultima și cea mai importantă poruncă a new-age-egoului. Nu pune niciodată întrebarea "Cine sunt eu?"
    Niciodată, dar niciodată nu întreba - cine e cel care aleargă după dorințe, cine este cel care caută sufletul pereche sau care este încă nefericit, după atâția ani de căutări spirituale.
    Ți se permite să călătorești la Machu Picchu, să mănânci spirulină până te faci verde și să-ți petreci o viață cântând versuri sanscrite, dar stai departe de liniște cu orice preț.
    Rămâi obsedat de viețile trecute sau de profeții despre viitor, doar nu rămâne prezent în acest moment.
    Și niciodată, nicicând, să nu te relaxezi, să te oprești și să devii tăcut. Pentru că ăsta este un lucru căruia chiar new-age-egoul nu-i poate supraviețui.

… Și, am uitat să adăugăm, celălalt lucru pe care nu-l suportă egoul - să râdă de el însuși.


Citește și 
--Ghidul ușor de utilizat pentru a deveni un Guru
--Gunoiul New Age

Articol scris de Aalif, traducerea Summairu
Licențiat http://creativecommons.org/licenses/by-nc/3.0/
Sursa articolului https://superaalifragilistic.wordpress.com/2015/02/25/the-11-commandments-of-the-new-age-ego/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu