“Lacrimile sunt asociate in general cu necazul, dar in realitate orice emotie poate provoca niste lacrimi. Si cum traim tot felul de emotii, lacrimile sunt deopotriva de mai multe categorii.
Exista lacrimi de tristete, de furie, de ciuda, si exista si lacrimi de bucurie, de incantare.
Poezia, pictura, muzica ne pot umple ochii de lacrimi, dar si anumite comportamente umane atunci cand sunt indeosebi frumoase si nobile. Iar misticii evoca in povestirile lor lacrimile provocate de extaz.
In masura in care lacrimile elibereaza o anumita tensiune interioara, oricare ar fi originea lor, ele sunt folositoare. Dar evident ca lacrimile de bucurie si de incantare sunt cele mai benefice.
Sa nu va stergeti lacrimile cu dosul palmei, ele sunt pretioase.
Lacrimile de ciuda, de necaz, de furie, le puteti lasa sa se usuce, ele nu sunt decat putina apa sarata, dar pastrati lacrimile ce au fost smulse din profunzimile sufletului vostru (se culeg intr-o batista curata , care se pastreaza cu grija, fiindca asemenea lacrimi poseda o mare putere).
Lacrimile de bucurie ne intaresc, ne infrumuseteaza, ne intineresc. Unele persoane cred ca daca nu plang niciodata, dau dovada de forta de caracter.
Nu, depinde de ce plangem. Se intampla ca niste flori din gradina noastra interioara sa aiba nevoie sa fie udate cand incep sa se ofileasca sau sa se acopere de praf. Atunci, lacrimile le refac si le spala cu delicatete. “
material primit prin e-mail
http://www.minunemica.ro/
material primit prin e-mail
http://www.minunemica.ro/
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu