miercuri, 13 mai 2015

Ghidul ușor de utilizat pentru a deveni un Guru (partea 1) (with link to the Eng version)


Guru fals devenind un Guru spiritual este o afacere mai complicată. O mișcare greșită, și ai putea chiar ajunge să muncești pentru a trăi. Dar cu câteva trucuri testate în timp, venite de la GD și de la mine, poți avea un imperiu spiritual care se întinde dincolo de un câine și șofer. Deci aici e hilara trecere cu succes de prima-clasă pentru toți cei pe calea gurului!

[Anunț: Nici un guru real nu a fost prejudiciat în timpul scrierii acestui articol.]

1) Inventează Big Bang-ul:
Primul lucru pe care trebuie să îl creezi este acea cu adevărat de cosmos-zguduitoare anecdotă a iluminării alias Big Bang-ul. Acest lucru este important. Dar ceea ce este și mai important este faptul că povestea iluminării tale trebuie să fie întotdeauna precedată de o formulă deviatoare (aparent smerită) ca "Nu-mi place să vorbesc despre asta ..." sau "Eu împărtășesc aceasta doar pentru înțelegerea ta." Și apoi împărtășește-o la liber ca pe o carte de vizită. Apoi, respinge totul de dinaintea iluminării ca un vis fără sens și alege-ți un nume nou pompos. Din nou, insistă că discipolii tăi ți l-au conferit din dragoste și respect!

2) Crearea "Celor Aleși":
Pentru a converti potențiali discipoli, trebuie să spui acest lucru în particular fiecăruia: "Ai un mare potențial spiritual". Aceasta face două lucruri: unul, susține credința secretă a săracului nătăfleț că el este un suflet foarte evoluat. Și doi, mai important, îi arată că doar tu ai o perspectivă pătrunzătoare de a vedea acest lucru, și-l poți ghida spre destinul său glorios!

3) Atingerea Mistică:
Spune elevilor că ceea ce vrei să le oferi nu poate fi cuprins în cuvinte. Pentru a adăuga acea mistică și specială kundalini, din când în când în timpul meditației profunde, mișcă brațele ca un albatros și fii un canal gemând sunete dintr-o galaxie îndepărtată, tare îndepărtată. Dacă nu poți să râgâi cenușă sfântă, cel puțin poartă destule bijuterii de cristal încât ar face-o pe Elizabeth Taylor să arate ca o călugăriță.

4) Pune-ți dreptul de autor pe propriile tale tehnici:
Următorul pas, pune drepturi de autor cu numele tău pe orice tehnică obișnuită, prin adăugarea cuvântului "cuantic". De exemplu, "relație yoga cuantică", sau "tehnica cuantică argle bargle" sau "metoda  de consolare cuantică". Explică asta prin combinarea aleatoare a cuvintelor ca "inițiere în a cincea dimensiune", "ființă pură" și "Arhanghelul Zigzagel". În cele din urmă, creează un ritual cu mantra pseudo-sanscrită "Oppa Ganga-Namah Stile-Aum" (Traducere: Oppa Gangnam Style)

5) Împrăștie Cuvântul Cel Bun:
Ca orice brand, ai nevoie de o echipă de marketing & PR puternică, cu excepția că se va numi "naivi-discipoli-dispuși-la-muncă-pe-gratis". Adepții virtuali pe social media sunt mai importanți decât adepții reali in aceste timpuri așa că fă la minut actualizări ale vieții tale glorios de fericită și perfectă. Deoarece totul este parte dintr-o singură conștiință, nu ezita să reciclezi ideile altora ca fiind propriile tale idei (dar nu uita să pui copyright pe cuvintele tale și vinde-le ca și cărți pentru 13.95 dolari).

6) Răspunde la fiecare întrebare cu "Absolută" încredere :
Și ce dacă încercările tale de a ține discursuri sunt superficiale ca bălțile din anotimpul musonic? Doar parafrazează totul prin a spune lucruri de genul "Nu acorda atenție la cuvintele mele. Ascultă tăcerea dintre cuvintele mele. " Amintește-le elevilor că chiar Lao Tzu a recunoscut că Adevărul nu poate fi rostit.

Câteva sfaturi despre cum se face cu interlocutorii care fac pe isteții. Dacă nu știi cum să răspunzi la o întrebare dificilă, prima opțiune este de a contra-ataca: "Cine pune această întrebare? Cine vrea să știe?" Dacă nu funcționează, aruncă-te cu capul direct în Absolut (starea, nu vodca). Amintește-ți acest lucru: "Conștiința Pură" este răspunsul corect pentru fiecare întrebare pusă vreodată! De exemplu:

Î: Maestre, soția mea m-a părăsit, și sunt pe cale să mă împușc. Ce ar trebui să fac?
R: Totul se întâmplă în Conștiința Pură. Nu se întâmplă nimic în afara Conștiinței Pure. Conștiința Pură este tot ce există.
Î: Oh, vă mulțumesc, Maestre! Nu am văzut această perspectivă! Sunt atât de mic și meschin.
R: Da, ești.

Dacă cineva insistă, apoi spune cu un oftat adânc: "Sunt gata să-ți ofer iluminarea chiar acum, dar ești tu pregătit să o primești?" (Dacă insistă în a spune "da", atunci este, evident, ego-ul care vorbește) Și, dacă totul eșuează, respinge elevul ca fiind "prea intelectual". Și recomandă-i o lună de muncă voluntară la bucătărie să-l vindece de această boală.

7) Stabilește standarde imposibile:
Dacă cineva cere să știe unde se îndreaptă, răspunde "în ziua în care veți fi în măsură să vă dăruiți pe deplin veți fi iluminați". Trucul este de a folosi cuvinte precum "complet", "total" sau "deplin". Deoarece hei! Ceea ce e ‘deplin’, de fapt arată că este atât de complet în mâinile tale! Așa că ține turma în goană după scopuri ca încredere completă, iubire totală, slujire deplină și îi poți ține ocupați timp de un deceniu, cel puțin.

Dacă ai remușcări ocazionale de conștiință, amintește-ți că oile au nevoie de un păstor. Și dacă tot trebuie să fie cineva, ai putea foarte bine să fii tu! Și dacă CEO-ul de la Goldman Sachs este plătit cu milioane, de ce nu ar trebui să fii și tu? Sunt șanse că s-ar putea chiar să ajuți pe cineva!

Aceste sfaturi ar trebui să ajute ca mica ta mișcare spirituală să ia avânt. Dar partea dificilă de acum va să vină - cum să ții departe noua turmă de la behăit prea tare, de la pășunatul pe pășuni mai verzi sau să sară gardul complet. Mai multe despre rezolvarea acestor probleme în partea a doua - Ghidul ușor de utilizat pentru a deveni un Guru (partea a 2-a).


Citește și 
--Testul falsului Guru
Articol scris de Aalif, traducerea Summairu
Licențiat http://creativecommons.org/licenses/by-nc/3.0/
Sursa articolului https://superaalifragilistic.wordpress.com/2013/03/07/the-foolproof-guide-to-becoming-a-guru-part-1/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu